Koreai csirkeszósz
A koreai a világ legkimagaslóbb grilltudással bíró konyháinak egyike. Dél-Koreában gyakorlatilag mindenki grillezik, nemzeti sport és identitást kifejező eszköz. Koreai éttermekben bevett dolog, hogy a vendég asztalának saját izzó mini-vaslapja vagy grillrácsa van, ahol a hajszálvékonyra szeletelt pácolt marhahússzeleteket és friss zöldségeket à la minute a vendég maga sütheti meg.
Mivel a grillkultúra meghatározó az országban, nem csoda, hogy egészen jó grillmarinádok és mártások érhetőek el kereskedelmi forgalomban is.
Mindenkit biztatok a saját BBQ-szósz készítésére kész szószok vásárlása helyett, a koreai szószok esetében azonban nagyon jók a tapasztalataink. Ezek közül az egyik a fenti, Beksul márkájú csípős csirkeszósz, amely rengeteg szójababpasztából, chiliből, paprikakrémből, fokhagymából, rizsborecetből és egy sor további fűszerből készül. Budapesten általában elérhető a Kolosy téren található koreai és japán élelmiszerboltban, és a Nagycsarnok melletti Ázsia Bt-ben is.
BBQ-csirkecombok vagy szárnyak készítésekor, befejezés előtti kenéshez nagyszerű. Ezzel és ezzel a recepttel is kipróbáltuk. Annyira intenzív az íze, hogy külön rub használatát nem javasoljuk, akkor a legjobb, ha a csirkerészek sóoldaton kívül más fűszerezést nem kapnak.
Címkék: csirke koreai fűszerek szószok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.