Nyárspolgár BBQ

2014.június.03. Márkaséf

BBQ zsebterminátor

A leggyakoribb kérdés, amely olvasóinktól érkezik: milyen eszközökön lehetséges a low&slow műfajának hódolni? Sütőeszköz-posztunkban az alapelveket már lefektettük, erre építve igyekszünk minél több gyakorlati példát, eszköztesztet bemutatni.

Baby_back_02.jpg

A Cobb grillek a BBQ-szmókerek határmezsgyéjén mozognak. Megjelenésük inkább egy vidám, praktikus kempinggrillt idéz, pedig a valóságban ezek a kis sütők nagyon komoly faszenes BBQ-képességekkel rendelkeznek.

A tesztelt készülék a Premier, amely a Cobb grillek alapszériája. (Ehhez a poszthoz egy jó nyolcéves, eredeti Cobb Premiert kaptunk.) A Pro, Compact és Supreme verziók már továbbfejlesztett, még jobban felszerelt és nagyobb kapacitású darabok. A készülék táskával együtt kapható, amely egyszerre védőhuzat és szállítódoboz. 

Cobb_01.jpg

Az alsó rész a tűztér, amelyet masszív szigetelés ölel körbe. Sütés közben csak a készülék teteje forrósodik át, így rendkívül biztonságos és praktikus. Erkélyen, de még akár egy hajón is bátran használható. A Cobb dél-afrikai találmány, állítólag a helyiek által használt festékesdobozokból fabrikált sütőeszközök adták az ötletet ehhez a különleges kis sütőhöz.  

A tetőrészen látható lyukakon keresztül jut oxigénhez a faszénparázs. A szellőzők nem szabályozhatók, a faszénmennyiség adagolásának kitapasztalásával stabilizálható a sütő hőfoka.

Cobb_02.jpg

A készülékhez tartozó magasítógyűrűkkel elérhető, hogy egy csirkét állítva behelyezve süssünk meg benne.

Cobb_06.jpg

A beüzemelése nagyon könnyen megy. A sütőrész alján lévő vastartályba 1-2 természetes anyagú gyújtókockát helyezünk.

Cobb_07.jpg

 Erre jön a faszénkosár, majd pedig a faszén. A Cobb egyébként árusít egy saját gyártású brikettet, amely pont illik a kosárba, és 3-4 órán át egyenletes hőt biztosít. Ezzel együtt mi maradtunk a jól bevált faszenes sütésnél.

Cobb_03.jpg

A képen látható faszén mennyisége jó másfél maroknyi, és kb. 10 perc alatt beizzik az alja, a füstölés megszűnik, így máris indítható a sütés.A faszénkosár körülötti árokba vizet is önthetünk, ez valamelyest fékezi a hőt, és párásítja is a levegőt.

Cobb_08.jpg

A faszén fölé lyukacsos vaslemez kerül. Ez a felfelé áramló hőt fékezi és eloszlatja, a lyukakon keresztül pedig moderáltan jut oxigénhez a lenti faszénparázs. (Alulról a sütő teljesen zárt, nincsenek alsó szellőzői.)

Cobb_04.jpg

Ezen a vaslemezen akár direkt grillezni is lehet, ahogy ezt a Cobb promóciós videója is ajánlja.

A lyukacsos vaslemez fölé illeszthető a 30 cm-es grillrács. Az ezen való sütés már majdnem indirekt jellegű. A sütés során nyert tapasztalatunk szerint érdemes hajtogatott alufóliát tenni a hús alá, hogy a nedvek és zsírok ne a lemezre égjenek rá.

Cobb_05.jpg

A teszt során 2 egész baby back ribs-et sütöttem mega  Cobb-on. Ezúttal nedves pácot kapott a sertéshús, egy éjszakára, az alábbiak szerint:

  • 1 üveg barnasör
  • 2 vöröshagyma, vastag szeletekre vágva
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 ek fehérborecet
  • 1 ek tört chili
  • 3-4 gerezd fokhagyma kinyomva
  • 1 ek barnacukor
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • Néhány szál rozmaring, kakukkfű és tárkony

A pácléből kivett és leszárított hús felkerült a Cobb grillrácsára. A páclevet leszűrtem, felforraltam, és felhasználtam a mártáshoz (lásd. lent).

Cobb_09.jpg

Oldalas-posztunkban bemutattuk az oldalas felépítését.

RIB_abra_BIG-plus-web.jpgA baby back ribs különleges csemege, tulajdonképpen karajhúsból áll, zsengébb és húsosabb, mint az oldalas általában. Hamarabb is elkészül! (Nem sok hentes vállalja, hogy a karajhús rovására baby back ribs-et vág, ezúton is köszönöm Károly Józsefnek!)

Baby_back_01.jpg

A Cobb-hoz nem jár hőmérő, de a szellőzőlyukak egyikén bedugva az átlagos, analóg BBQ-hőmérők könnyedén rögzíthetők.

Cobb_10.jpg

Ahogy a fenti képen is látható volt, másfél maroknyi faszénnel kezdtem a sütést. Amikor az alja már izzott de a felső réteg még nem, máris elindítottam a sütést. A dómhőmérsékletet félóránként ellenőriztem, ez alapján a következő eredmények kerültek rögzítésre:

Cobb-hődinamika_web.jpg

Vagyis a készülék hőtartása kiváló, sőt, ennyi faszénnel még egy kicsit túl is lőttem a klasszikus low&slow tartományon. 

A barnasörös páclét ugyanannyi natúr paradicsomlével beredukáltam, kevés barnacukorral, ecettel még finomítottam, így alakult ki a mártás. Ezzel kentem egy vékony réteget az utolsó 20 percben. 

Baby_back_03.jpg

A baby back ribs átlagosan 140°C-on két és fél óra alatt elkészült. Extra füstöt nem is kapott, csak faszén felett sült, és így is látványos smoke ring alakult ki.

Baby_back_04.jpg

Az első sütés tapasztalatai alapján a Cobb-ról az alábbiak foglalhatók össze:

Előnyök:

  • Nagyon energiatakarékos, egy marék faszénnel majdnem 4 órán át 150°C-ot tartotta (mértem a hőmérsékletet).
  • Szenzációs, hogy csak a teteje melegszik át, nagyon biztonságos a készülék.
  • Praktikus és kompakt, mivel összsúlya 10 kg alatti, valóban mobil grill.
  • A tisztítása is könnyű, hiszen belefér a sima háztartási mosogatómedencébe.
  • Megfizethető ár, kiváló ár-érték arány.

Kérdések:

  • Gyakorlat szükségeltetik az igazi low&slow hőtartomány eléréséhez. Ilyen kevés faszén használatával is könnyedén felugrott 145-150°C-ra, ami a barbecue-záshoz túlságosan agresszív. 
  • Úgy éreztem, hogy az izzó faszén túl közel van, és maga sütés átmenet az indirekt és direkt módszer között. Érdemes lenne próbálkozni stabilabb indirekt környezet kialakításával, pl. ha  egy kis sütőkövet tennénk az eredeti grillrácsra, és a fölé kerülne a hús egy magasabb rácsra, akkor kíméletesebb hőáramlás alakítható ki. Az egyik magasító gyűrűvel így már tökéletes kis BBQ-készülék lehetne belőle.

Hátrányok:

  • A sülő hús zsírja pillanatok alatt ráég a lyukacsos fekete lemezre, így a Cobb meglehetősen erősen füstöl, és hurkasütő szagot termel. Egy kis alufóliázással ez valamelyest. csökkenthető.
  • Kis kapacitás. Szimpatikus, emellett stabil készülékről van szó, de nagyobb sütések esetén csak kiegészítő szereplő lehet.

Nagyon fontos hangsúlyozni: bármilyen BBQ-sütőt is vásárolunk, idő és gyakorlat kell az összehangolódáshoz! Ezek faszenes és manuális készülékek, mindenfajta BBQ-sütőnek vannak gyengeségei és erősségei. Türelem, és sok sütés kell ahhoz, hogy művészi módon tudjuk megszólaltatni a hangszerünket.

Íme egy oldalas videó egy Cobb-specialistától, aki tökélyre fejlesztette a barbecue-zást a Cobbon:

 

Összességében az első sütés pozitív élmény volt, szerethető kis gép, könnyű, kompakt, és felhasználóbarát. Inkább egy kiváló mobil faszenes sütő, mintsem BBQ-szmóker, de kellő mennyiségű kísérletezéssel igazán fineszes sütéshez is megfelelő lehet. Magyarországon a Mountexben kapható.

Cobb_12.jpg

 

Címkék: eszközök sertés

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarspolgar.hu/api/trackback/id/tr556261594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emul 2014.06.05. 10:29:18

Eloszor is irom azt amit gondolom mar sokan masok: Koszi szepen a blogert, erossen hianypotlo. Meg csak par honapja kovetem de mar sokat tanultam toletek, valamint az ajanlott kulfodli oldalak/videok is remekek.
Mar jo ideje nyaladdzok egy green eggre de eros tulzas szamomra az ara, az a baj hogy ha veszek egyet akkor tuti nem elegednek meg egy picivel hiszen a bbq/grill vagy barmilyen szabadon fozes/sutes lenyege a tarsasag, es ha barat az sok van, ergo olyan keszulek kell amivel kiszolgalok min 10 embert lazan. Tehat GE-bol egybol kellene egy medium de meginkabb egy large ha hosszutavon gondolkodok, az meg mar egy oregebb hasznaltauto ara. Most nem arra akarok kiterni hogy tularazott-e vagy nem, szuper termek ami hosszu tavon hasznalhato, en egsyzeruen nem engedhetem meg magamnak. Ezert is orulok most ennek a cikknek hiszen latom hogy meg ha kompromisszumokkal is de van jo alternativa sokkal olcsobban. Nagyon orulnek es megkoszonnem ha lenne meg teszt olcsobb low&slow sutesre alkalmas keszulekrol. Az se banom ha itthon nem beszerezheto de Europaban igen (pl ez a Cobb cucc is olcsobb amazon.de-n valamivel).
Koszi megegyszer es igy tovabb, ha a kommentek szama nem is sok ahogy latam biztos vagyok benne hogy sokan vannak ugy vele hogy kvazi passzivan ugyan de itt vagyunk.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2014.06.05. 10:48:05

@emul: Szia, köszönjük. Ígérhetem, hogy sok eszközposztunk lesz még, mindenféle árkategóriában. Mivel a tartalom nem provokatív, reális a kommentintenzitás :), és szerencsére a FB-oldalunkon is zajlik az élet!

kpot 2014.06.14. 19:17:50

sziasztok, gratula és köszönet a blogért, nekem tulajdonképpen ez hozta meg a kedvem a low&slowhoz... (grillezni eddig is szerettem). Jelenleg sajnos csak az erkélyen van lehetőségem, ezért is tetszett meg nagyon a Cobb. Meg is néztem ma élőben, és egy dolog miatt meggondoltam magam: a sütőlap, ami a mostani verziónál alumínium, teflon bevonattal.Azt gondolom, hogy ez nem túl előnyös egy grill eszköznél, ahol azért előfordul, hogy a lap elég magas hőnek van kitéve. Mi a véleményetek erről ? a másik eszköz amin gondolkozom az a Weber smokey joe-ja. Ti melyiket vennétek? Eddig a cobb volt a befutó, viszont a lap miatt most inkább a weber felé hajlok.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2014.06.14. 23:14:47

@kpot: A Smokey Joe mindenekelőtt egy mobil grill, a Cobb low&slow tulajdonságai jobbak. Emellett a Cobb begyújtása és használata egy erkélyen is problémamentes, a Smokey Joe-hoz begyújtó kémény kell. A Cobb kifejezetten biztonságos erkélyen is, jobb a hőszigetelő képessége. Egyébként a Weber termékei kiválóak, és időtállóak, a No.1. grill és BBQ márka a világon, de erkélyen barbecue-zni szerintem a Cobb alkalmasabb. (Még inkább alkalmasak a közepes méretű kamado sütők.) A Weber grillekhez szabadtér kell, ott nagyon erősek. A teflon téma szerintem nem gond, ki vannak ezek a Cobb termékek találva, de ha infó kell, keresd Sárközy Andrást a Mountexnél, ő a Cobb szakértője, nálam csak egyszeri teszten volt a termék

MárkóP 2014.06.18. 15:58:18

Sziasztok!

Először is gratulálok a bloghoz, tényleg hiánypótló és hasznos! Csak így tovább! ;)
A fenti grill-t néztem ki én is, de közben találtam ezt:
www.barbecook-grill.hu/grill.php?id=15
Árban jobb és nagyobbnak is tűnik. Érdekelne, hogy van-e bárkinek tapasztalata?
Köszi!

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2014.06.18. 16:12:58

@majki77: Nem próbáltam, ezért csak az általános véleményemet tudom megosztani: ennyiből nem lehet egy tisztességes sütőt megúszni. Aki sütőt vesz, évekre veszi, és a részletekben rejlik az, hogy mennyire lesz megbízható és precíz, illetve mennyire lesz időtálló. A BBQ belépő szintjét az itthon elérhető termékek és márkák közül a Weber gömbgrilljei hozzák - ez egy magánvélemény.

kpot 2014.06.19. 18:46:27

@Márkaséf: hello, köszi szépen a választ... meg fogom érdeklődni a mountexben . a képeken úgy látom, hogy ez még az előző széria, és itt még nem ezt a teflon+alu kombót használták, nem is értem igazán, hogy miért váltottak erre(talán olcsóbb?). alapból nincs bajom a teflonnal, de a Cobb honlapja azt írja, hogy olyan 500F simán lehet benne, és pont ez az érték, ami fölött már a teflon nem ajánlott.
viszont közben lehet, hogy lesz helyem egy rendes méretű webernek is... úgyhogy lehet, hogy az lesz akkor inkább. a kamadok esetében van itthon a BGE-n kívül más is szóba jöhet? köszi

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2014.06.19. 18:58:52

@kpot: A jobb oldali sávban lévő email-címre ha írsz, tudok szolgálni pár plusz infóval a témában.

smokering 2014.06.24. 21:15:13

@emul: Szia!
Én a Webwer termékeket ajánlom és hozzá az USA-ból egy smokenatort: www.youtube.com/watch?v=Ep_35ytUcz0
Ezzel a két egységgel lehet több módon sütni és, ha 57 cm-s grillezőt veszel, akkor 10-15 főre is készíthetsz elegendő ételt.
Vagy, ha van rá költség, akkor egy Weber one-touch és egy low&slow sütésre egy WSM füstölőt.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.

emul 2014.06.25. 06:54:15

Szia!

Koszonom szepen az ajanlasokat. Utanaolvasok!

Aries63 2014.08.01. 15:03:57

Szia !

Nagyon megköszönném, ha segíteni tudnál, hogy lehet-e Magyarországon ehhez valahol kapni a
Ultra BBQ brikett-et.
A Mountex oldalán még a Cobb cégnév sem elérhető, nemhogy a termékek.
Köszönettel !

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2014.08.01. 16:12:41

@Aries63: Valószínűleg kifogytak a készletből. Böngészni kell a neten, sok kereskedő forgalmazza a Cobb termékeket Európában. Legközelebb Bécsben: www.barbecue-point.at/barbecue_shop/product_info.php?info=p1389_Cobble-Stone--6er-Packung-.html
Illetve amazon.de-ről is elérhető: www.amazon.de/Cobb-Scandinavia-APS-670615-Briketts/dp/B003CGH7JG/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1406902307&sr=8-3&keywords=Cobb

Aries63 2014.08.01. 16:42:40

@Márkaséf:
Köszönöm az információt !

emul 2015.07.17. 14:53:40

Kb egy evnyi kinlodas utan vettem vegul 1 hete egy Cobb premiert.
Mar sutottem benne tobbszor halat meg egyszer tarjat legutoljara pedig az itt leirt receptet probaltam ki csak szimpla diszno oldalassal. A recept bejott, tuti csinalom meg maskor is. Viszont lenne par kerdesem hatha tudtok benne segiteni.
1. Mivel tudom megtakaritani a "vizgyujto oldalat" a raeget korom es zsir nem jon le se surolastol es probaltam ilyen grillracs tisztito sprayt is. Ugyanez a helyzet asutolap aljaval. Szimpla grillezes utan meg szepen el tudtam takaritani, de 3-4 oranyi bbq-zas/fustoles utan mar nagyon nehez.
2. Valami egyszer de dupla merovel rendlekezo bbq homerot tudtok ajanlani? Ha lehet nem fizetnek ki erte egy kissebb vagyont. Jo lenne latni hol tart a hus meg milyen a suto homerseklete. Mindenhol mavericket irnak de az 20 000 Ft-nal kezdodik es nem istudom melyik tipus lenne jo. Raadasul mai vilagban mar felesleges kijelzo mert van telefon. nincs esetleg valami okostelefonos csodakutyu?
3. Szinte mindenhol irjak hogy sutes elott meg kell varni hogy a szen mar szurken izzon. Ez a teljes feluletere ertendo vagy csak az aljara? Sok helyen lattam hogy csak az aljat vartak meg.

Ha csak linkekkel lattok el azt is megkoszonom. Annyi helyen annyi mindent olvasni hogy a fene se tudja melyiknek higyjen.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2015.07.21. 09:58:00

@emul: 1. Egyszer használtam Cobbot, a posztban leírt teszt során, így nehéz megválaszolni a kérdést. Az alufóliával kibélelés szokott segíteni a takarítási problémán a legtöbb sütő esetében.
2. A Maverick helyett jó duplahőmérős alternatívát sajnos nem tudok. Az ET-732 kifutó modell, így az olcsóbban vehető meg. Az iGrill volt a tavalyi év nagy slágere, de az árban ugyanott mozog (azt még nem próbáltam, de van már androidos is).
3. Emlékeim szerint amikor a szén egyik sarka már izzott, én össze is raktam a sütőt, nem volt ez a fehér izzásig várakozás. Ez a brikettnél követelmény, amit nem ajánlok hidegen a hús alá tenni. De a faszénnel más a helyzet, a jó faszén hidegen is kerülhet a faszénrácsra, hogy sütés közben fokozatosan gyulladjon meg. Egy sor sütő ilyen elven működik, teljesen jól.

emul 2015.07.21. 10:35:59

@Márkaséf:
Koszi szepen. Ezt a kibelelest kiprobalom jo otletnek tunik. Az oldalas ala a multkor raktam egy kis alufoliat ahogy irtad itt a cikkben de eleg sok zsir lefolyt rola, legkozelebb megprobalom valami kis tallal amibol nem jon ki. Es az talan megoldja azt a problemamat is hogy a vizgyujtobe ontottem kis vizet de azt teljesen elfedte a zsir reteg egy ido utan es gondolom nem igazan parolgott ki ahogy kellett volna.
IGrillel mar talakoztam nehol de commenteket elolvasva nem igazan gyozott meg. Sokan panaszkodnak a megbizhatatlansagarol.
Azt hiszem megprobalok keresni kifuto olcso Mavericket ahogy ajanlottad.
Egyelore csak brickettel kiserleteztem (szereztem be weber long lastingot ami tenyleg eg es fold a tobbihez kepest amit probaltam), de valamikor kiprobalom a szimpla faszenest is.
Koszi szepen a segitseget

Balambér 2015.07.30. 13:18:59

@emul: én is néztem tavaly az iGrillt, kifejezetten tetszett, de ahogy írod is, a vélemények nem voltak túl rózsásak, sőt, amikor én néztem, konkrétan visszahívás miatt nem is lehetett sehol rendelni. Azóta persze eltelt egy év, és lehet, hogy most már javították a hibákat (az egyik hiba elég ciki volt mondjuk, a vezeték szigetelése nem igazán bírta jól a hőt :) )
Én végül egy 733-as Maverick-et vettem, és nagyon nem bántam meg. Igaz vámra+szállításra ki kellett fizetnem mégegyszer az árát, úgyhogy olcsónak semmiképp nem volt nevezhető :)
Viszont ha az ember többször is akar low and slow technikával sütni (6-8-10+ órán át), akkor nagyon megéri a beruházás.

emul 2015.07.30. 13:50:25

@Balambér: Igen engem is elrettentettek a storyk a rosz minosegrol es a megbizhatatlansagrol. Maverick lesz nekem is valoszinu, meg varok egy kicsit, emesztgetem az arat aztan egyszercsak meglepem magam vele.

emul 2016.08.16. 13:10:53

@Márkaséf:
Lenne egy problemam amire hatha tudsz otletet adni. Eddig mindig viszonylag rovidebb sutesi ideju dolgokat csinaltam a cuccben (6-7 ora max), most viszont eppen egy pulled porkot csinalok ami ugye mar 11-12 ora lesz, es azt vettem eszre hogy esik a homerseklet es mintha nem is egett volna rendesen a szen amit raktam ra utolag mar (a brikett amit hasznalok max 4-5 orat birja) es gondoltam megnezem mi van a hamu tarto reszeben es termeszetesen teljesen tele volt es eltomitette a szellozo nyilasokat. Gyorsan kis lapattal kiszedeggetem amit tudtam de ez sutes kozben azert eleg maceras. Az lenne a kerdesem hogy tudsz-e ajanlani erre a problemara valamit. Esetleg olyan szenet ami nem hagy ennyi hamut maga utan vagy valamit ami esetleg meg tovabb eg. Vagy fogadjam el hogy ez egy limiatacioja a Cobb-nak, es ilyen hosszu sutesu dolgokra szerezzek be vegre egy bullet smoker-t?

Koszi elore is a valaszodat
BTW vettem vegul egy Mevericket es nem bantam meg, remekul mukodik. Mar hasznaltam joparszor.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.08.21. 08:20:04

@emul: Valóban egy limitáció, a Cobbot és a SAfire-t is (www.bbq-expedition.hu/safire) 4-5 óránként utántölteni szükséges, az a tenyérnyi faszén ennyit bír. Viszont, nálam ez a panasz nem jelentkezik, én SAfire-t használok már egy ideje. Egy utántöltéssel lemegy a 10 óra, és közben nem kell takarítani. Faszenet használok hozzá, nem brikettet (ezt: www.bbq-expedition.hu/grilleszkozok/boksa-faszen vagy ezt: www.bbq-expedition.hu/grilleszkozok/big-green-egg-faszen, illetve az idén újra van Lidl-faszén, és sokan dicsérik). Szerintem egy ilyen kis sütőtől ez remek teljesítmény. Szegyet persze nem ezen sütnék.

emul 2016.08.21. 21:03:26

@Márkaséf: Koszonom a valaszt!
Meglesem a Lidl-ben ha van fasen beszerzek belole es kiproblaom hatha az tokeletesebben eg es kevesebb salak marad. Ha nincs akkor meg berendelek egyet a linkeltek kozul

Balambér 2016.08.28. 22:58:52

@emul: A Lidl-ben és az Aldiban is kapni idén (tavaly valami érthetetlen okból hiánycikk volt), igaz az Aldiban csak brikett, viszont azt én nagyon szeretem. (@Márkaséf nem szokta ajánlani a brikettet, mert az előállítása során felhasználhatnak valamiféle vegyszer(eke)t, amiben igaza is van, és a sima faszén valóban természetközelibb/tisztább élmény, én viszont kényelmi szempontok mentén titokban mégis brikettelek többnyire :) ) Az már viszont igaz, hogy a minőség az eléggé változó. A LIDL és Aldi brikett is igazából a "már elég jó, és használható" kategória és nagy előnye, hogy relatíve olcsó is. A "márkás" cuccok, mint pl. amit ő is ajánl, a Big Green Egg, vagy én pl. használok néha Weber faszenet/brikett-et jelentősen drágábbak, de amúgy ezek ténylegesen jelentősen (!) jobb minőségűek is, úgyhogy mindenképp érdemes kipróbálni azokat is.
Az egyéb helyeken (Tesco/Metro/barkácsáruház/benzinkút) én még nem találtam olyat ami akár csak a használható minőséget megütné.
Abszolút nem az olcsó kategóriában pedig vannak ilyenek is:
www.grillshop.at/pro/KOKOKO_LONG_10_kg.html
Én kipróbáltam. Tényleg jó.

emul 2016.08.29. 13:30:14

@Balambér: Koszi szepen!
Weber brikettet hasznalok jelenleg csak, de azt vettem eszre hogy annak ellenere hogy tenyleg sokkal sokkal jobb mint a noname aruhazi brikettek, azert ez is eleg sok szemetet tartalmaz. Legkozelebb kiprobalok valami sima faszenet. Az egyetlen problemam azzal egyebkent hogy ugye a Cobb-nak nem tul nagy a tuztere es a faszenet nehezebb lesz bepasszintani, de itt is van ra pelda hogy mukodik az.
A kokusz szen nem is rosz otlet. Regen vizipipaztam es mar ugyan nem uzom ezt a hobbit de van egy fel kilo kokusz szenem meg. Megprobalom azzal majd, aztan ha bevalik nagyon akkor beszerzek valami nagyobb kiszerelesben direkt BBQ-ra, mint amit linkeltel is. Az ara igazabol nem aggaszt annyira mert ez a cucc kicsi es keves fer bele es mellette elegge takarekosnak is tunik.
Ertsd: egy 3 kilos tarjabol pulled porkot csinaltam es ahhoz eleg volt kb 16 szem Weber brikett.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.08.29. 23:26:34

@Balambér: @emul: Még nincs kint a BBQ Expedition webshopban, de van már nálunk Solymáron egy raklap ebből: www.amazon.co.uk/ProQ-Cocoshell-Briquettes-10-kg/dp/B01ELOINCM Fantasztikus a cucc, lassan gyullad be, de utána igen hosszan és stabilan ontja a hőt, príma fűtőanyag. Ugyanaz a vonal, amit Balambér belinkelt, a tesztjeink alapján legalább olyan minőség, mint a kokoko.

emul 2016.08.30. 09:53:24

@Márkaséf: Szuper koszi szepen!
Ez kb mikortol lesz elerheto a webshopotokban? Van egy-ket aprosag amit mar kineztem magamnak akkor ezt meg hozzavarom hogy egyben rendeljek

Balambér 2016.08.31. 09:11:30

Ez tényleg szuper, engem is fog érdekelni, mert amit én linkeltem, az elég nagy azért, az főleg a smokerbe passzol inkább.
Brikett minőség témakörben én azt figyeltem meg, hogy a minőség arányosságában van a préselés minőségével. Minél jobban van összepréselve (minél tömörebb), annál tovább ég, annál kevesebb morzsalék van a zsákban (a prémium márkáknál gyakorlatilag semennyi), és nyilván a tömörség okán annál hosszabb ideig is tart, amíg begyullad/átizzik.
Élek a gyanúperrel egyébként, hogy a prémium márkák nem is biztos hogy tartalmazzák azt a bizonyos ragasztó anyagot, ami a gyengébb minőségű briketteket összetartja (vagy nem tartja össze, és olyankor fél adag brikett mellett fél adag szénport tartalmaz a zsák).

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.08.31. 10:27:55

@Balambér: @emul: Teszteltük, az eredmény rendkívül pozitív. Lassan gyullad be, de aztán hatékonyságban a legjobb faszenet is maga mögé utasítja. És teljesen természetes, a ProQ évekig zarándokolt Malayisiába, hogy összehozzák ezt a terméket. www.youtube.com/watch?v=ntqLeXEzTaU&list=PLemabYq6Ls6W4Cbz4ARVsXKZoOQ4uL79O Solymáron tudok adni személyesen is, telefonos egyeztetést igényel.

emul 2016.09.05. 12:01:59

@Márkaséf:
Online nem lesz elerheto valamikor nalatok? Az a baj hogy Mosonmagyarovaron lakom es nem igazan jarok Solymaron vagy a kozeleben

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.09.05. 15:05:32

@emul: Ide írj légy szíves: info@bbq-expedition.hu és megbeszéljük.

emul 2016.09.26. 17:13:33

Szia,

bocsi a kesoi valaszert. Kicsit be voltam havazva. De most akkor minden klappol ugy latom, le is adom a rendelesem.
Koszi szepen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása