Nyárspolgár BBQ

Utolsó kommentek:

Zsuzsanna Lászlóné 2018.01.01. 15:43:49

@Márkaséf: Köszönöm szépen a választ, erre nem is gondoltam. Mindenképpen ki fogom próbálni a receptet, nagyon tetszik. Férjemmel meg is beszéltük, most a hét végén lesz az ideje a sütésnek.

Bejegyzés: Disznófül nyárson

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2018.01.01. 14:19:14

@Zsuzsanna Lászlóné: Nem kötelező kockára vágni, egyben is biztosan jól megsül. A kockára vágásnak két oka van: egyrészt így közelebb áll a klasszikus yakitori-stílushoz, másrészt tapasztalatunk szerint a 2-3 cm-es egyendarabok jobban sülnek, kevésbé égnek meg mondjuk a széleiken, mint a nagyobb darab húsok, ilyen intenzív hő felett.

Bejegyzés: Disznófül nyárson

Zsuzsanna Lászlóné 2018.01.01. 14:12:47

Csak egy kérdés: miért kell kockára vágni? Esetleg egészben is fel lehet préselés után fűzni és úgy sütni?

Bejegyzés: Disznófül nyárson

alien 2017.12.30. 18:48:51

Egyedül a waszabiban lattam japán kaját. Csodálatos volt. De ez mar itt művészet.
Gratulálok.

Bejegyzés: Harcsapofa variációk

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.12.29. 20:57:10

WOW!
Nem vagyok éhes, de jöhetne azonnal!!
Rengeteg munkát öltetek bele az elkészítésbe és a cikkbe is!

Bejegyzés: Harcsapofa variációk

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.19. 00:38:42

@Márkaséf: Én most először jártam az oldalon és először "találkoztam" a PitBox cuccaival. Ergo, nekem hiányzott a "végeredmény". Marketing szempontból hibás döntés :) De majd rákeresek a cuccokra. Ha nem válaszoltál volna nem keresném.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

nemecsekerno_007 2017.12.17. 11:16:13

Respect és további sok sikert nekik!
Jó látni ilyet.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2017.12.17. 10:01:29

@KissGecihuszár: Köszönjük, ez a poszt szóról-szóra ezt szerette volna átadni.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2017.12.17. 10:00:24

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: @Before: Ez a poszt kizárólag a Pit Box mögötti emberi tényezőről szól. Az összes többi posztunk, videónk gázol a húsban, tocsog a szaftban, ez az egy szándékosan nem.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

KissGecihuszár 2017.12.17. 09:46:19

Nem vagyok egyedül a gondolattal, ha kijelentem, hogy melegséggel tölti el a zembert, ha a Made In Hungary feliratot látja, ugyanis -köszönhetően az elmúlt 28 "rendszerváltó" év gazdaság és társadalompolitikából segghülye kormányainak, mára gyakorlatilag alig maradt ilyen és ehhez hasonló "echte" Magyar KKV, hazai tulajdonú LC-t pedig nagyítóval kell keresni, mert azoknak aztán abszolút nem volt esélye keletkezni. Tegyük a szívünkre a kezünk, nem sokan vállalnánk a napi 8, (nota bene; 10) órás műszakokat ilyen körülmények közt, mert 1 ilyen üzemben való több éven, horribile dictu; évtizeden át tartó melóvégzés nincs jótékony hatással az ember egészségére, ami az egyes dolgozók közeli portréin egyértelműen meglátszik. Abban egész biztosak lehetünk, hogy az ilyen berendezéseket gyártó vállalatok a nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban nem ilyen körülmények közt tevékenykedenek, mert amennyiben egy cég sikeres, ergo dübörög, nos akkor van elegendő tőke, banki hitel, vannak rövid, közép, illetve hosszú távú tervek, melyek alapján lehet fejleszteni, beruházni, korszerűsíteni. Csakhát valamiért nálunk az elmúlt 25 "kapitalista" év egyike sem volt olyan ,hogy 1-1 ilyen és ehhez hasonló hazai KKV fel mert volna venni mondjuk 50-100 millás hitelt, esetleg pályázhatott volna, melyből fejleszthetett, beruházhatott volna. Én csak azt kívánhatom, hogy legyen végre egy élhetőbb Hazánk, olyan ahol az ilyen kaliberű cégek vezetői bátran belevághassanak fejlesztésekbe, korszerűsítésekbe, mert annak lesz az eredménye a hozzú távon megbízható, minőségi , tehát exportképes termék, mely a világ minden táján eladható, így teremtve egy stabil, kiszámítható mikrokörnyezetet az egyes szereplők esetében, végső fokon az egész ország részére, tehát makró szinten jólétet, stabilitást, kiszámíthatóságot. Ez ennyire egyszerű, nem kell ezen a dolgon sokáig töprengeni!

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.12.17. 09:33:08

A hús nélkül tényleg száraz kicsit a poszt, de a képek cserébe atomjók!

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.17. 08:18:28

Egyetlen dolog hiányzik a képekről, ami fontos lenne.. A HÚS.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.12.17. 05:25:35

Az külön tetszik, hogy a nyers valóságban mutatjátok meg a szakikat és nem öltönyös menedzserek vigyorognak a fotókon.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.12.17. 05:22:59

Nagyszerű ilyet látni! Gratulálok a munkátokhoz!

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

DogTheDog 2017.09.11. 18:34:54

Egy XL-el en is erositem a tulajok taborat egy ideje. Remek kamadok ezek.

Bejegyzés: Tojásrajongók találkozója

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2017.09.11. 10:00:35

@borzash: Általános elvet tudunk csak mondani: olyan helyre kell tenni, ahol az releváns hőt mutat. A rácshoz közel (hiszen azon sül a hús), és olyan pozícióban, hogy az a hőáram meghatározó zónájában legyen.

Bejegyzés: A barbecue 12 pontja

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2017.08.26. 17:58:23

Sziasztok!

Apám az improvizált eszközökkel aratott fél(nélkicsitnagyobb)siker hatására (lásd garum.blog.hu/2015/05/11/buhera_bbq) egy komájával lakatoltatott egy ilyet, két üstházból:

indafoto.hu/borzash/image/25348307-cec19040

Kérdés: hova rakjuk bele a hőmérőt? Rendeltem ebayről kettőt, sima ilyen tárcsás becsavarozós mutatós izé, az egyik szarrátört jövetben, a másikat beletennénk; felülre, oldalra? Ha oldalra, milyen magasságba? Ha felülre: középre? :D

Adjatok tanácsot.

Köszi!

Bejegyzés: A barbecue 12 pontja

lone 2017.08.13. 22:10:22

Ez igen! Jó tudni, hogy a zsírral kevésbé átszőtt húsfélékről sem kell lemondani, ha a BBQ technikához ragaszkodunk.. ja és végre ismét poszt a blogon! :-)

Bejegyzés: Sólet BBQ-libacombbal

DogTheDog 2017.08.13. 20:01:10

Fasza, meg is csinalom.

Bejegyzés: Sólet BBQ-libacombbal

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2017.07.23. 15:54:57

@jabbok: Néhány tipp és tanács:
1. Fontos, hogy egy manuális sütőről van szó, vagyis a működését olyan változó körülmények befolyásolják, mint a külső időjárás, a fűtőanyag (faszén, brikett) minősége, és a rácsokra tett hús mennyisége, minősége, hőmérséklete, és a vizesedényben lévő víz mennyisége, stb. Ezek összehangolása a te feladatod, ennek megtapasztalása, megértése minden egyes sütőember saját, önálló útja.
2. Újabban elterjedt a ProQ-sok körében (főleg versenyeken láttuk), hogy víz helyett nagy szemű kősót tesznek a vizesedénybe, ezzel magasabb hő célozható meg, és szárazabb levegőjű sütési közeg, ami a barknak kedvez.
3. A magam részéről a fóliázás híve vagyok, csakis a takarítás miatt, de kaptunk olyan visszajelzést, hogy fólia nélkül kevésbé forr el a víz. Van olyan is, aki dupla vizesedényt használ. Ha fóliázol, arra kell ügyelni, hogy a kilógó fólia semennyire se blokkolja a légáramot.
4. Mivel nem elektromos vagy szigetelt sütőről van szó, teljesen természetes, hogy a sütőtér hőmérséklete nem állandó, hanem kisebb ingadozások jellemzik. Mivel a faszén sem egyszerre izzik fel/ el benne, az éppen izzásba kerülő faszén mérete is meghatározza a hőáram fejlődését. Ugyanígy, ahogy menet közben sülnek össze a húsok, és csökken a belőlük távozó vízgőz mennyisége, hatással van a hőháztartásra.
A fentiek eredményeként van, hogy a két rácson egyszerre készülnek el a húsok, de az is előfordulhat, hogy az alsó rácson fél-egy óra késéssel készül el ugyanaz a hús. Olyat még nem tapasztaltunk, hogy az alsó rácson sül meg előbb.
A kör alakú, alsó égésterű sütők jellegzetessége, hogy a peremvidéken a hő magasabb, hiszen ott áramlik felfelé intenzíven.
5. Minden kezdő BBQ-s jellegzetes magatartási tünete, hogy mindent mérni akar. A ProQ töltényszmókereknél egyszerűbb és alkalmasabb sütő nem nagyon létezik a folyamatok megértésére, az első BBQ-élmények megszerzésére. A tanácsunk: sütni kell, minél többet, minél kevesebb nyitogatással, és a hús meg fog sülni szépen. Ha a kupolában a hőmérő 200F felett van, akkor barbecue-zásra alkalmas közeg keletkezett. El kell engedni a húst, és hagyni sülni, nincs több dolgunk.
6. A barbecue nem egy magától értetődő tevékenység, szabadtéri sütés, amihez minimum annyi érzék kell, mint a bográcsozáshoz. Türelem, és a sütőd meg fogja hálálni a ráfordított időt. Összehangolódsz a sütőddel, tanulsz, levonod a következtetéseket, amit a következő sütésednél hasznosítasz.
Sok sikert a továbbiakhoz!

Bejegyzés: A barbecue 12 pontja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...