Nyárspolgár BBQ

Utolsó kommentek:

masterix 2017.06.17. 08:11:41

@borzash: Az ebay-n keress.Beirod, hogy bbq thermometer. Potom pénzért mechanikostól digitálisig hatalmas a választék. Maghőmérők is vannak. üdv masterix

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2017.06.16. 11:32:57

Sziasztok.
Apám építtetett két db üstházból egy szmókert (kb egy nagy üstházra rá lett fordítva egy másik). Kellene bele egy hőmérő. Tudtok valamit ajálani?

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Tanyó Péter 2017.06.14. 18:16:22

Sziasztok,

Egész karajjal(csontos) vagy fehérpecsenyével próbálkozott már valaki?
Kiváncsi lennék a véleményetekre, tippekre. Volt e siker?
Bár, ha nyúlnál nem volt gond akkor ezzel se lesz.

Bejegyzés: A barbecue húsokról

Hajószakács 2017.06.03. 17:38:18

Köszönet a tippért!Sajnos igazi szmoker nincs a háznál, de egy WEBER gázgrill öntöttvas ráccsal igen.Söt van egy rozsdamentes füstölőnek szánt doboz is.A hétvégén megprobálom a lassú grill és füst kombinálását csak 3 combbal.Kiderül, hogy mi lesz.Másik három megy a sütőbe folia alá rozmsringos keverékkel , majd grill befejezéssel.Meglátjuk.

Bejegyzés: Füstön sült csirkecomb májával töltve

malcolm 2017.04.26. 21:19:05

Szia most olvastam ezt a kiválló kiscikketés szeretném kipróbálni viszont az időjárás már nem túl optimális a hidegfüstöléshez hiszen napközben mire neki állok bűven 25fok körül lesz, van erre valami ötleted?
Előre is köszönöm.

Bejegyzés: Pastrami próbatétel

dno 2017.04.24. 10:58:54

Sziasztok!

Mi a különbség az amerikai boston butt és a magyar sertéslapocka között? Vágás, zsírosság? Vagy maga az alapanyag is? Lehet ennek barmi befolyása arra, ha amerikai recepteket követek illetve próbálok meg elkészíteni? Ha igen, mit kell mondanom egy magyar hentesnek, hogy értse mire gondolok? Ha volt erről külön blogspot, elnézést, de ennél a receptnél fogalmazódott meg bennem ez a kardinális kérdés...

Előre is köszönöm.

Bejegyzés: Cafatos vaddisznó (Pulled wild boar)

bazs74 2017.04.05. 16:47:23

@Márkaséf:
Szia,
az oldalas előkészítésével kapcsolatban szeretnék kérdezni:
eddig mindig mikor oldalast vásároltam, az oldalas vastagabb végén mintha a dagadó vége még rajta lett volna. Ez egy külön réteg ami alatt egy zsírréteg van.
A kérdésem az lenne, hogy ezt el kell távolítani sütés előtt, vagy maradjon? Erre írtad hogy többrétegű a hús?
Mintha már olyat is olvastam volna valahol, hogy ezt le szokták vágni róla, egyszer meg is próbáltam úgy. Mindenesetre soványabb lett a végeredmény, viszont így lett mindenhol egyforma vastag az oldalas. Most hétvégén újra belevágnék, nem tudom hogy csináljam...
Köszönöm,

Bejegyzés: Oldalas esettanulmány

masterix 2017.03.24. 06:01:41

Tisztelt Márkaséf. Füstel kapcsolatos kérdésem lenne, mivel az utolsó sütésem/3kg tarja/ kissé karcosra sikerült.Eddig csak tölgyfával tüzeltem, de most ákac /4 éve száraz/ is került a tűzre.Ez okozhatta-e a kissé kátrányos izhatást? Füstös üdvözlet masterix.

Bejegyzés: A barbecue 12 pontja

Jacques de Molay · http://garum.blog.hu/ 2017.02.12. 13:13:45

Pácsó - Ázsia bolt, 1 kg-os kiszerelés párszáz forint, 1 kg húshoz kb 80-100 g pácsó és 80-100 g rendes konyhasó (kosher saltból asszem több kell, nem a zsidósága miatt, hanem a nagyszeműsége miatt) kell.

Eredmény:
imgur.com/a/DFzKR

Bejegyzés: Pastrami próbatétel

Hajószakács 2017.01.27. 17:35:15

Mindenki megérkezik egyszer.ÉN csak 2016 decemberében jutottam el a boltba.Rövid,korrekt infok után a Joker és Kávés kiszerelést vettem meg.Az évvégi fözéseknél marha oldalas és sertésoldalas került bevetésre.Nem volt igazi füstön BBQ csak lassú tüzön 4 órás párolás és grill pirítás.Az izhatás felülmult minden korábbi keverékkel készítettel.Gratulálok és hüséges felhasználó leszek.
Rendszeresen nézem a rövid filmeket erröl a módszerről és az US-ből is jók a versenyekről szóló videók.Remélem sokan hodolnak majd ennek a modszernek is.Az USA-ba turázva megdöbbentett az a nagyfokú kiépítetség ahogy a grill és BBQ kultusz kiszolgálása megtörténik.Minden benzinkutnál hozzájutsz a szükséges eszközökhöz és a parkolókban,parkokban ott találod az asztalok mellet a lemezgrill alapot legalább egy ráccsal.SENKI nem viszi el teszi tönkre!!

Bejegyzés: Nyárspolgár BBQ rub fejlesztés

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.12.25. 09:08:12

@masterix: Nagyon szívesen, és gratulálunk a pazar kis szmókerhez!

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

masterix 2016.12.18. 15:18:30

Tisztelt Márkaséf! Köszönöm a tisztántartásról szóló információkat! Szeretném megmutatni a Szeptemberben elkészült Smoker képeit. Egy ausztrál Smoker volt az alap /yoder cheyenne 16′′ offset grill & smoker/. Három hét tervezés-kivitelezés alatt készült el.
-
Íme a képek:
ow.ly/DqRX307ev9f

A kéményen látható "szerszám" egy sörnyitó fixen rögzítve, nehogy a "Gépész" pánikba essen, hogy valahol elhagyta. Így csak a sütésre kell koncentrálnia.
Hátha másokat is megcsap a "mozdony füstje", sok húst, sok füstöt és Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek !

-Masterix-

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Zolee71 2016.11.30. 21:49:47

ProQ kiegétes alatt az alsó huzatszabályozókat teljesen ki kell nyitni?

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Zolee71 2016.11.30. 21:44:26

ProQ Frontierbe pulyka befér?

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Zolee71 2016.11.30. 13:19:36

@Márkaséf: Na igen, ilyet már láttam Auchan-ban is 13e-ért. Ki tudja, lehet, hogy a Barbecook az űrtechnológiát használ, ezért kerül ugyanez 3x ennyibe :)

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.11.30. 13:13:48

@Zolee71: Azt kell megvenni, ami intuíció alapján a legszimpatikusabb, vagy pedig építeni kell, ami még nagyobb kaland és spirituális utazás. (ProQ ügyekben keresd a BBQ Expeditiont, már van bemutatótermük is.)

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.11.30. 13:11:20

@Zolee71: Csak zárójelben: Ez az a sütőtípus (vagy ehhez roppant hasonló), amely kb. 10.000 Ft-os áron elérhető szokott lenni hazai hipermarketekben, a nyári szezonban: www.amazon.co.uk/Professional-Charcoal-Barbecue-Grilling-Roasting/dp/B00KY23GT6 Ránézésre is elég könnyen beazonosítható, hogy az általad összehasonlított három márka közül melyikre emlékeztet a konstrukciója.

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Zolee71 2016.11.30. 13:06:58

@Márkaséf: Köszönöm a kimerítő és gyors választ! Nem feltétlenül beruháznék kétes eredményt adó megoldásba. Egyértelmű, hogy a Weber és a ProQ zomácozott festést használ, míg a Barbecook nem. Nincsen távol tőlem a ProQ megvétele, már csak az a kérdés, hogy a Frontier vagy az Excel. Itt valaki egy kicsit leszólta a Forntier grillezési lehetőségét az Excel-hez képest, amit nem értek. Csak az a probléma, hogy kisebb a felület?
Egyébként szeretek barkácsolni és nem áll tőlem távol egy UDS készítése. A nagyobb probléma az a rendelkezésemre álló idő. Nem is olyan egyszerű egy jó faszénkosárt hamu felfogási lehetőséggel összehozni. Bár láttam már ötletes megoldást. Kiszuperált mosogép dobot erre a célra :).

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2016.11.30. 12:55:28

@Zolee71: Kétféle alapvető különbség tapasztalható különböző márkák között, ugyanabban a kategóriában:
1. Konstrukcióbeli. Itt kisebb nüanszok is számíthatnak, alapvető dolgok még inkább, rácspozíciók, levegőztetés, arányok, stb. Vannak jó, és vannak kevésbé jó konstrukciók.
2. Anyagtartalom. Vannak vizes szmóker küllemű sütők, amelyek egy szezon után már keményen rozsdásodnak, míg vannak, amelyek nem. Ez nem elsősorban anyagvastagság (a ProQ 1mm-es lemezvastagságú, úgy tudom a Weber is, bár ezt biztosan nem állítom), hanem anyag + külső porcelánfestés, plusz alkatrészek anyagai, minősége. Az azonos rácsátmérőjű márkák között a sütők súlya lehet még árulkodó a minőséget illetően.
A Weberről elmondható, hogy kimagaslóan jó szmókerei vannak, a vizes szmókerek atyja, amelyen a legtöbb amerikai sütőember belép a barbecue-zásba. Magas árának egyik oka, hogy tudtommal amerikai importtermék, ezért az európai vásárlónak sajnos az importköltségeket is meg kell fizetnie az árban.
A ProQ-ról köztudott, hogy mi az ő sütőiket használjuk belépő szinten. Nekem a legelső, lassan ötéves Frontierem is megvan még, semmi rozsda rajta, és gyakorlatilag A-tól Z-ig lesütöttem vele mindent a barbecue-ban. Egyébként évről évre fejlesztenek, a kezdetben alumínium alkatrészeket már mindenben rozsdamentesre váltották. A grillrács is rozsdamentes, a korábbi krómozottal szemben.
A Barbecook-ról nincsenek személyes tapasztalataink, csak ránézésre tudok eddigi tapasztalataim alapján benyomást szerezni, de igazad van, tesztelés nélkül akkor ezt megtartom magánvéleménynek. Ha a fentiek alapján úgy véled, ez a márka a megfelelő, akkor nincs ezzel semmi gond, mint ahogy egy UDS építésével sem. Hozzáteszem, az UDS és a vizes szmókerek ugyan közeli rokonok, de nem teljesen ugyanaz a konstrukció. Ugyanitt jegyezném meg: nagyon sok cég talpon marad, olyanok is, akik a barkácsáruházakat tömik meg szmókerimitációkkal. Ez még nem jelent semmit.
A „döbbenetes” árazásról még annyit, hogy meglepődnél, milyen vékony haszonnal lehet töltényszmókereket értékesíteni. Az összes költség, a hazai 27%-os áfa, szállítás, raktározás, a vevők oktatása, a felelősség, stb. alapján nyugodtan mondhatom, hogy sok munka, kevés haszon. Elsősorban szerelem. Szintén a ProQ-ról: az általános európai árak (ajánlott fogyasztói árak) alatt 10%-kal kaphatóak jelenleg Magyarországon.
Sok sikert egy jó döntéshez, és az első sütésekhez!

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök

Zolee71 2016.11.30. 11:09:43

@Márkaséf: Sajnos a link már nem található, de engem is érdekelt ez a kérdés. A nagyobbik verzió a Barbecook Smoker-ből most 60e körül megvásárolható. Nem tudom elképzelni, hogy ezt össze lehet hasonlítani egy 10ezer forintos akármivel. Ekkora átveréssel nem maradhat talpon egy Holland cég. Ugyanakkor jó lenne tudni, hogy mi kerül 128 ezerbe egy ProQ-ban és mi egy kb. ugyanekkora Weber-ben, ami már közelít a 200e-hez? Mi az a többlet, ami indokolja ezt az árat? A felépítés, működés ugyan az. Ha már egy hordóból lehet UDS-t csinálni, ami nagyon jól működik, akkor ezek az árazások döbbenetesek! Nem tudom elképzelni, hogy egyedül az anyagvastagság miatt van ekkora különbség. Sajnos ez nem derül ki, hogy milyen vastag lemezzel dolgoznak se a barbecook, se a ProQ se a Weber esetében.

Bejegyzés: Barbecue sütőeszközök
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...