Nyárspolgár BBQ

Utolsó kommentek:

emul 2018.05.23. 17:36:10

Egy kerdesemm lenne ha megengeded.
Vettem egy par honapja egy proq excel elite 20-at, amiben mar fustoltem parszor (csirket, marha oldalast, diszno oldalast, tarjat) es mindig problema volt a homerseklettel.
Az altalad emlitett 130 fokos homersekletet pl meg sosem ertem el. Altalaban 110 fokot celzok kb de meg addig felkuzdeni es tartani is lehetetlennek tunik. Tuti hogy elegendo mennyisegu szenet hasznalok, a minosegevel sem lehet gond sztem (Weber), be is van gyujtva rendesen kemennyel (minion elrendezesben). A kemeny mindig teljesen nyitva, es az also szellozok is teljesen. De meg igy is kb orankent ki kell nyitnom az ajtajat hogy felelesszem kicsit mert szo szerint "befullad" es "kialszik".
Amire gondoltam hogy a szel lehet a problema. Sajnos teljesen szelarnyekolt helyre nem tudom tenni max a garazsba, de oda nem vinnem be. Teraszon hasznalom ahol egy fal van csak. Ahhoz be szoktam tolni es a kemenyt ugy allitom hogy a szel ne bele fujjon. De meg igy is latszik a fust miatt hogy mindenhol szelel szinte a cucc, tehat mindegy hogy mit hogy allitok a reseken sztem ugyis bejut a szel.
A kerdesem az lenne hogy ez konstrukcios hiba vagy csak az en keszulekemmel lehet valami? Vagy esetleg "normalis" a dolog es nekem kellene tennem valamit vele? Ha igen akkor mit?
Gondoltam ra hogy esetleg igy is befuj a szel a kemenybe, es esetleg arra kellene aplikalni valami csovet hogy tenyleg felfele nezzen (ne tudjon befujni a szel semmilyen iranybol) de nem tudom ez hogyan kivitelezheto.
Koszi elore is a valaszt

Bejegyzés: Királykategória: brisket/ első lépések

NRobi 2018.04.15. 22:30:36

@Márkaséf: ...akkor talán ismerős is a szállító neve: Terra Pannónia. Kevés helyen lehet kapni, de ahol igen, ott sikerült elérni, hogy rendeljenek ha kell. Ti is sokszor említettétek a megfelelő hús beszerzésével kapcsolatos hazai nehézségeket, így szívesen megosztok egy másik forrás lehetőséget a vaddisznó oldalasra: Velencei-tó mellett lakom így különösen örömteli volt, amikor a közeli Soponyán működö Vadex vadfeldolgozó üzem vezetője megértéssel hallgatta végig az igényemet és rugalmasan változtatva a feldolgozási folyamaton, BBQ-ra alkalmas vaddisznó oldalas vásárlását tett lehetővé. Csak annyit kért cserébe: segìtsük népszerűsíteni a vadfogyasztást...hát ezen ne múljon....Az oldalas egy darabban és fedőzsírral, 2 és 4kg közötti súllyal vehető. A fedőzsír néhol 10mm+, trimmeléssel még vaddisznózsír alapanyag is nyerhető. Füst is jót tesz neki...egyszerre akár 10-12 db oldalas is elhozható, nagy társaság részére. Ha érdekel, megadom az elérhetőséget. Üdv R

Bejegyzés: Barkban az igazság

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2018.04.15. 19:00:14

@NRobi: Természetesen, mindent lehet említeni márkanévvel is, ami a tárgyhoz tartozik, és építő jellegű.

Bejegyzés: Barkban az igazság

NRobi 2018.04.13. 23:09:49

Gratulálok, nagyon jó összefoglaló! Offset smókeren sütök és csak megerősìteni tudom a fatüzelés, füstfigyelés, barképìtés örömeit. Marhaoldalas nagy kedvenc és nagyon jó eredményt sikerült elérni egy, a Balaton déli partjáról származó magyar cég termékéből. Nem tudom - blogban lehet neveket is említeni? Alkalmazkodva a zsírtartalmához, majdnem hasonló végeredmény kapható, mint a sokak által ismert ausztrál oldalasból. Persze az szinte verhetetlen, de örömmel láttam, hogy van magyar alternatíva és a címke is ezt mutatja: BBQ short ribs.

Bejegyzés: Barkban az igazság

alien 2018.04.07. 00:27:45

Ez tudomány már. Gratulalok. A szöveghez különösen.

Bejegyzés: Barkban az igazság

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2018.03.09. 13:38:33

@babota: A hűtőszekrényt javaslom, sok sikert!

Bejegyzés: Pastrami próbatétel

babota 2018.03.06. 11:35:43

Egy ideje tervezem, de most neki is állnék ;) Egy kérdésem van: a nedves pácolás során hűtőszekrényben kell tartani a húst - vagy egy kb. 15 fokos kamra is megfelelő?

Bejegyzés: Pastrami próbatétel

alien 2018.02.18. 01:03:47

csináljatok videót nagyon ütős lenne, kezdve a felfűtéssel

Bejegyzés: Disznófül nyárson

Zsuzsanna Lászlóné 2018.01.01. 15:43:49

@Márkaséf: Köszönöm szépen a választ, erre nem is gondoltam. Mindenképpen ki fogom próbálni a receptet, nagyon tetszik. Férjemmel meg is beszéltük, most a hét végén lesz az ideje a sütésnek.

Bejegyzés: Disznófül nyárson

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2018.01.01. 14:19:14

@Zsuzsanna Lászlóné: Nem kötelező kockára vágni, egyben is biztosan jól megsül. A kockára vágásnak két oka van: egyrészt így közelebb áll a klasszikus yakitori-stílushoz, másrészt tapasztalatunk szerint a 2-3 cm-es egyendarabok jobban sülnek, kevésbé égnek meg mondjuk a széleiken, mint a nagyobb darab húsok, ilyen intenzív hő felett.

Bejegyzés: Disznófül nyárson

Zsuzsanna Lászlóné 2018.01.01. 14:12:47

Csak egy kérdés: miért kell kockára vágni? Esetleg egészben is fel lehet préselés után fűzni és úgy sütni?

Bejegyzés: Disznófül nyárson

alien 2017.12.30. 18:48:51

Egyedül a waszabiban lattam japán kaját. Csodálatos volt. De ez mar itt művészet.
Gratulálok.

Bejegyzés: Harcsapofa variációk

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.12.29. 20:57:10

WOW!
Nem vagyok éhes, de jöhetne azonnal!!
Rengeteg munkát öltetek bele az elkészítésbe és a cikkbe is!

Bejegyzés: Harcsapofa variációk

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.19. 00:38:42

@Márkaséf: Én most először jártam az oldalon és először "találkoztam" a PitBox cuccaival. Ergo, nekem hiányzott a "végeredmény". Marketing szempontból hibás döntés :) De majd rákeresek a cuccokra. Ha nem válaszoltál volna nem keresném.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

nemecsekerno_007 2017.12.17. 11:16:13

Respect és további sok sikert nekik!
Jó látni ilyet.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2017.12.17. 10:01:29

@KissGecihuszár: Köszönjük, ez a poszt szóról-szóra ezt szerette volna átadni.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2017.12.17. 10:00:24

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: @Before: Ez a poszt kizárólag a Pit Box mögötti emberi tényezőről szól. Az összes többi posztunk, videónk gázol a húsban, tocsog a szaftban, ez az egy szándékosan nem.

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

KissGecihuszár 2017.12.17. 09:46:19

Nem vagyok egyedül a gondolattal, ha kijelentem, hogy melegséggel tölti el a zembert, ha a Made In Hungary feliratot látja, ugyanis -köszönhetően az elmúlt 28 "rendszerváltó" év gazdaság és társadalompolitikából segghülye kormányainak, mára gyakorlatilag alig maradt ilyen és ehhez hasonló "echte" Magyar KKV, hazai tulajdonú LC-t pedig nagyítóval kell keresni, mert azoknak aztán abszolút nem volt esélye keletkezni. Tegyük a szívünkre a kezünk, nem sokan vállalnánk a napi 8, (nota bene; 10) órás műszakokat ilyen körülmények közt, mert 1 ilyen üzemben való több éven, horribile dictu; évtizeden át tartó melóvégzés nincs jótékony hatással az ember egészségére, ami az egyes dolgozók közeli portréin egyértelműen meglátszik. Abban egész biztosak lehetünk, hogy az ilyen berendezéseket gyártó vállalatok a nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban nem ilyen körülmények közt tevékenykedenek, mert amennyiben egy cég sikeres, ergo dübörög, nos akkor van elegendő tőke, banki hitel, vannak rövid, közép, illetve hosszú távú tervek, melyek alapján lehet fejleszteni, beruházni, korszerűsíteni. Csakhát valamiért nálunk az elmúlt 25 "kapitalista" év egyike sem volt olyan ,hogy 1-1 ilyen és ehhez hasonló hazai KKV fel mert volna venni mondjuk 50-100 millás hitelt, esetleg pályázhatott volna, melyből fejleszthetett, beruházhatott volna. Én csak azt kívánhatom, hogy legyen végre egy élhetőbb Hazánk, olyan ahol az ilyen kaliberű cégek vezetői bátran belevághassanak fejlesztésekbe, korszerűsítésekbe, mert annak lesz az eredménye a hozzú távon megbízható, minőségi , tehát exportképes termék, mely a világ minden táján eladható, így teremtve egy stabil, kiszámítható mikrokörnyezetet az egyes szereplők esetében, végső fokon az egész ország részére, tehát makró szinten jólétet, stabilitást, kiszámíthatóságot. Ez ennyire egyszerű, nem kell ezen a dolgon sokáig töprengeni!

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.12.17. 09:33:08

A hús nélkül tényleg száraz kicsit a poszt, de a képek cserébe atomjók!

Bejegyzés: Gyöngyösi nehéztüzérség
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...