Nyárspolgár BBQ

2014.március.25.

Ketjap (indonéz alapmártás)

A ketjap egy szójaszósz-alapú édes és fűszeres indonéz mártás, amely Hollandiában is népszerű grill-alapanyag. 

Ketjap-Kental.jpg

Fűszerezése visszafogott, mégis komplex, tipikusan távol-keleti jellegű. Marinádként, BBQ-szósz készítéséhez, stb. használható.

Különféle változatai léteznek (manis, kental, sedang) Budapesten ázsiai és gourmet-boltokban is könnyen beszerezhető. Kacsával, sertéssel kiváló! Kacsareceptünk ketjap kental alapú marináddal itt.

 

Címkék: fűszerek szószok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/api/trackback/id/tr675879097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigafrédi 2014.04.02. 14:59:44

Érdekes neve van, vajon van köze a ketchup-hoz, vagy pont egy ilyen hangzású, jelentéssel bíró szó az indiaiaknál?

Ti hogy csináljátok a bbq szószotokat?

Mivel kenitek, spriccelitek be a húsokat.

Oldalast például úgy csinálom a 3-2-1 metódus alapján, hogy a fóliába tekerés előtt almalével megspriccelem, és csomagoláskor öntök is egy kicsit a csomagba is. kicsomagolás után jöhet a bbq szószal történő kenegetés. Nem sokszor kenem át, mert nem szeretem nyitogatni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...